static-aside-menu-toggler
gkSearch

Κιντέατα ( τσουκνίδες)

· ½ κιλό κορυφές από τσουκνίδες

· 3 ½ ποτήρια νερό

· 5 κουταλιές γεμάτες αλεύρι

· 5-6 σκελίδες σκόρδο

· Αλάτι (ALCO)

· Πιπέρι μαύρο ψιλό(ALCO)

· Δυόσμος ψιλός αποξηραμένος (ALCO)

Πλένουμε τις κορυφές απ’ τις τσουκνίδες. Κατόπιν τις ρίχνουμε στο νερό που βράζει και τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να λιώσουν. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε αλλά κρατάμε το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν. Μέσα σε μια άλλη κατσαρόλα, πολτοποιούμε τις τσουκνίδες, με ένα πιρούνι, τις περιχύνουμε με αλεύρι , αλάτι και τις ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν, τοποθετούμε την κατσαρόλα με το μείγμα από τουκνίδες, αλεύρι πάνω σε σιγανή φωτιά, ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι.

Ενώ ανακατεύουμε το μείγμα, τρίβουμε τον πολτό στα τοιχώματα της κατσαρόλας. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα στην κρέμα από τις τσουκνίδες το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Προσθέτουμε μαύρο πιπέρι ψιλό και δυόσμο αποξηραμένο (ανάλογα με το γούστο μας).

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

περισσότερα στην κατηγορία: « Κολογκύθ κοφτέ Νεχουτίν φαΐν »