static-aside-menu-toggler
gkSearch

Φακές σούπα

Additional Info

  • Άτομα: 4 άτομα
  • Υλικά:
    • 280 γρ φακές AL-CO
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
    • 2 μικρές ντομάτες, τριμμένες
    • 1 σκελίδα σκόρδου, σε φέτες
    • 2 μέτρια φύλλα δάφνης AL-CO
    • 1 κ.γ. αλάτι
    • 1 πρέζα πιπέρι μαύρο AL-CO
    • 1 πρέζα ζάχαρη
    • βασιλικός ψιλοκομμένο, προαιρετικά
    • καλή διάθεση, απαραίτητα!
  • Χρόνος Προετοιμασίας: Δύσκολο
  • Εκτέλεση:
    • Ρίχνουμε τις φακές σε ένα μαγειρικό σκεύος. Σκεπάζουμε  με νερό και σε δυνατή ένταση τις βράζουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε .
    • Αν κάποιες φακές  ανέβουν αμέσως στην επιφάνεια του νερού, τις απομακρύνουμε. 
    • Ζεσταίνουμε στο άδειο σκεύος 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε για ένα λεπτό το κρεμμύδι.
    • Προσθέτουμε νερό τριπλάσιο σε ποσότητα από τις φακές
    • Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε στο σκεύος τις στραγγισμένες φακές, το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης.
    • Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά. Ανά διαστήματα ανακατεύουμε απαλά και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό.
    • Δοκιμάζουμε αν οι φακές έχουν βράσει (έχουν μαλακώσει, όχι να έχουν λιώσει, εξαρτάται από το είδος τους), προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τις ντομάτες τον πελτέ και ανακατεύουμε*.
    • · Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και σερβίρουμε.
    • · Γαρνίρουμε το κάθε πιάτο με λίγο ξύδι και ελαιόλαδο (προαιρετικά), βασιλικό ψιλοκομμένο και συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί.

    *Το αλάτι, αν προστεθεί από την αρχή, ξεφλουδίζει και ανοίγει τα όσπρια, ενώ η ντομάτα επειδή είναι λίγο όξινη τα σκληραίνει.

περισσότερα στην κατηγορία: « Κους κους Ρεβιθοκεφτέδες »