static-aside-menu-toggler
gkSearch

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Additional Info

  • Άτομα: 10-12 μερίδες
  • Υλικά:
    • 4 κούπες νερό
    • 3 κούπες ζάχαρη
    • 1 ξύλο κανέλας AL-CO
    • 1 φλούδα λεμονιού
    • 7 γαρύφαλλα AL-CO
    • 1 κούπα βούτυρο λιωμένο
    • 2 κούπες σιμιγδάλι AL-CO
    • ½ κούπας αμύγδαλα AL-CO χοντροκομμένα
  • Χρόνος Προετοιμασίας: Μέτρια
  • Εκτέλεση:

    Βάλτε το νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα και διαλύστε μέσα τη ζάχαρη.
    Ρίξτε μέσα την κανέλα και τα γαρύφαλλα.
    Βράστε για 5’.
    Αφαιρέστε τα μυρωδικά.
    Ζεστάνετε το βούτυρο ρίξτε μέσα το σιμιγδάλι και ανακατέψτε συνεχώς, σε μέτρια φωτιά, έως ότου ροδίσει.
    Λίγο πριν τελειώσει το καβούρντισμα ρίξτε τα αμύγδαλα να ροδίσουν ελαφρά.
    Αδειάστε προσεκτικά το σιμιγδάλι στο σιρόπι και ανακατέψτε επάνω στη φωτιά ώσπου να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να απορροφήσει όλο το νερό.
    Αφού ετοιμασθεί αφήστε τον να σταθεί για 10’-15’.
    Κατόπιν βάλτε τον σε ατομικά φορμάκια ή σε μία μεγάλη φόρμα.
    Αναποδογυρίστε τον σε μία πιατέλα και πασπαλίστε τον με λίγη κανέλα και λίγα καβουρντισμένα αμύγδαλα.

περισσότερα στην κατηγορία: Ιτσλί(το) »