static-aside-menu-toggler
gkSearch

Ρεβιθοκεφτέδες

Συστατικά

  • 1 ζωμό για όσπρια,
  • 2 ½ φλ. (500γρ.) ρεβίθια,
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 φλ. περίπου,
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,  ½ φλ. περίπου,
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο,
  • 2 κουταλάκια κύμινο (αρτυσιά) σε σκόνη,
  • 2 κουταλάκια ξηρό κόλιανδρο αλεσμένο,
  • ½ φλ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο,
  • 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο,
  • 2 κουταλιές ταχίνι,
  • 1 μέτριο λεμόνι, ο χυμός,
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ,
  • 1 ½ κουταλάκι αλάτι,
  • 1 πρέζα πιπέρι,
  • Flora Oil ηλιανθέλαιον για το τηγάνισμα.

 

 

 

Βήματα

  • Βήμα 1

    Από το προηγούμενο βράδυ, βάζετε τα ρεβίθια σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα με 6 φλ. ζεστό νερό, το ζωμό και τα αφήνετε να κοχλάσουν για 10 λεπτά.

  • Βήμα 2

    Τα αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε 4 φλ. κρύο νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν για ολόκληρο το βράδυ.

  • Βήμα 3

    Την επομένη, τα στραγγίζετε και τα βάζετε στο μπολ ενός food processor.

  • Βήμα 4

    Τα αλέθετε με διακεκομμένες κινήσεις για να είναι πολύ ψιλοκομμένα αλλά όχι λιωμένα (η υφή τους να μοιάζει με άψητο πλιγούρι).

  • Βήμα 5

    Τα βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το ξηρό και τα φρέσκα κρεμμύδια, το σκόρδο, το κύμινο, τον φρέσκο και τον αποξηραμένο κόλιανδρο, το μαϊντανό, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνετε.

  • Βήμα 6

    Ανακατεύετε καλά το μίγμα και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

  • Βήμα 7

    Βγάζετε από το ψυγείο προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύετε και πλάθετε τα φαλάφελ.

  • Βήμα 8

    Σε μια μικρή κατσαρόλα περίπου 20 εκ. βάζετε μπόλικο λάδι, περίπου 3 εκ., (θα πρέπει να σκεπάζει τους ρεβιθοκεφτέδες) και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά.

  • Βήμα 9

    Βάζετε προσεκτικά τα φαλάφελ στο λάδι και τηγανίζετε για 5 λεπτά.

  • Βήμα 10

    Τα γυρίζετε και συνεχίζετε το τηγάνισμα για ακόμη 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.

  • Βήμα 11

    Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το επιπλέον λάδι.

  • Βήμα 12

    Αφήνετε το λάδι να ζεσταθεί και πάλι καλά και βάζετε την επόμενη δόση ρεβιθοκεφτέδων.


 
περισσότερα στην κατηγορία: « Κους κους Πλιγούρ φαΐν »